Familia, întemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie !

Misiunea noastra este si protejam si sa sprijinim familia. Avem dreptul constitional si obligatia morala de a o apara de acele tendinte ale societatii moderne care îi diminueaza importanta si îi accelereaza degradarea. Valorile morale si culturale ale poporului nostru stau la baza misiunii noastre, alaturi de dorinta ca întreaga societate civila din România ss se alature noua.
Obiectivul nostru general este: Sa avem în România cât mai multe familii, cât mai longevive, cât mai numeroase, asigurând membrilor acestora un mediu propice economic, social, protectiv si psiho-afectiv de formare si dezvoltare a personalitatii umane, iar natiunii române continuitatea si dezvoltarea demografica, economica, sociala si culturala.
Obiectivele noastre specifice sunt:
1. Familia sa ramâna definita în legislatie ca institutia fundamentala pentru societate, întemeiata pe casatoria liber consimtita între un barbat si o femeie si pe raporturile juridice parinte-copil. Aceasta definitie sa fie înscrisa în Constitutia României, care stabileste principiile de baza ale organizarii statului precum si drepturile si îndatoririle fundamentale ale cetatenilor.
2. Tinerii sa fie complet si corect informati în legatura cu însemnatatea, unicitatea si beneficiile casatoriei si ale familiei astfel întemeiate.
3. Familia sa fie sprijinita social, cultural si legislativ si respectata ca institutie de care depind binele fiecaruia dintre noi si prosperitatea natiunii.
4. Statutul casatoriei si fie întarit prin nerecunoasterea formelor alternative de convietuire, precum concubinajul („uniunile civile”). Acestea demotiveaza cuplurile de la casatorie si îi reduc importanta si unicitatea.
5. Cresterea si educarea copilului într-un mediu familial complet si stabil, cu o mama si un tata, sa fie întotdeauna prioritatea politicilor publice si a legislatiei din domeniu. Cu respectul cuvenit pentru eforturile si sacrificiile pe care le fac parintii singuri, reamintim ca interesul copilului este optim servit în familia întreaga.
Stim cu totii ca familia, întemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie, este modelul de relatie interumana ce asigura mediul ideal nasterii, cresterii si educatiei copiilor. Pentru ca familia sa prospere, si împreuna cu ea, societatea româneasca, e nevoie de implicarea tuturor, a întregii societati civile, a cultelor si a institutiilor statutului.
As. Credinta si Demnitate se alatura Coalitia pentru Familie .