PREZENTARE

Asociatia FRUMOSUL  ROMÂNESC  este o asociatie a prieteniei, a dragostei si respectului pentru oameni.

Asociatia FRUMOSUL ROMÂNESC  este organizatie non-guvernamentala cu scop cultural, educativ si socio-umanitar, in care factorul prioritar este realizarea de programe sociale, educationale, culturale si religioase, pentru copii, tineri dar si varstnici. Scopul prioritar este acela de promovare a culturii si educatiei ca mijloace de pastrare a identitatii nationale, a valorilor traditiei si spiritualitatii romanesti, a elementelor de conservare, stimulare a obiceiurilor si activitatilor specific romanesti

În îndeplinirea scopului afirmat, Asociatia organizeaza evenimente si actiuni care pun în valoare locurile si zonele frumoase ale Romaniei, oamenii sai harnici si priceputi si obiceiurile lor specifice, mestesugurile traditionale, istoria, traditia si spiritualitatea româneasca.

Asociatia militeaza pentru identificarea si promovarea copiilor si tinerilor talentati în domeniul artistic , propunând promovare, întretinere, conservare tuturor genurile muzicale , aducerea din nou în fata publicului a marilor nostri interpreti a pieselor valoroase care ne reprezinta si fac parte din patrimoniul national, dar si promovarea lor catre tânara generatie.

Ne propunem sa readucem si sa salvam de la uitare, dragostea pentru tot ce este românesc, valorile poporului român, traditiile, obiceiurile, cântecul autentic, care au fost puse la grea încercare: colinda, doina, balada, romanta, cântecul popular, muzica usoara autentica, care mai mult ca oricând, au nevoie de o noua directie si de conturarea unei identitatii proprii. Nimic din ce este românesc sa nu piara, identitatea, unitatea, sensul muzicii, traditiile, trebuie sa fie si sa ramâna marturia vie a culturii si civilizatiei poporului roman.

Un scop prioritar pentru Asociatia noastra îl au vârstnicii.

Se stie ca , varstnicii traiesc adesea singuri fiind intr-un mod nemeritat marginalizati de societate, de familie si chiar de bucuriile vietii cotidiene lipsindu-le posibilitatatea de recreere si petrecere a timpului liber. Iata de ce Asociatia FRUMOSUL ROMÂNESC  , o asociatie cu adepti numerosii in rândul bucurestenilor, a semnat anumite protocoale cu institutii din sfera audio-vizualului, asociatii de tineret , turism, restaurante, în ideea realizarii de evenimente, intalniri, spectacole, zile festive si serii de socializare care sa fie in mod evident dusmanul impotriva singuratatii si batranetii neiertatoare.

Sigur ca ne propunem cu ajutorul Bunului Dumnezeu sa deschidem filiale in toate judetele tarii dar si colaborari cu românii din strainatate.

MEMBRI FONDATORI