Postul închinat Adormirii Maicii Domnului !

Astazi este prima zi din Postul închinat Adormirii Maicii Domnului Timp de doua saptamâni, cei care vor sa tina postul cu sfintenie nu vor mânca alimente care sunt de origine animala si vor participa la slujbe speciale. Postul Adormirii Maicii Domnului mai este cunoscut în popor si ca Postul Sfintei Marii sau Sântamariei.

Acest post îi pregateste pe crestini pentru cele doua mari praznice din august: Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august). Pe 15 august este celebrata si Ziua Marinei, Sfânta Maria fiind ocrotitoarea marinarilor. Pe 31 iulie se lasa sec, iar consumul de peste este permis pe 6 august, de Schimbarea la Fata a Domnului.

Biserica recomanda ca, în aceasta perioada de post, sa fie citita zilnic rugaciunea „Paraclisul Maicii Domnului”, iar preotii îi îndeamna pe credinciosi sa se roage si sa faca mai multe fapte bune. Se vorbeste în popor despre postul Sfintei Maria Mare ca ar fi un post relativ usor deoarece dureaza doar doua saptamâni. Pot sa îl tina chiar si copiii, dar mai ales femeile însarcinate, pentru a naste usor, fiindca Fecioara Maria este ocrotitoarea lor. Cu toate acestea, Biserica ne cere ca pe durata acestui post si ne abtinem de la mâncare pâna la ora 15.00 în zilele de luni, miercuri si vineri. Totodata, marti si joi se manânca fara ulei.

Doamne tu faci minuni ! Am luat prima masa de post in prima zi a postului alaturi de preotii Bisericii Sfântul Anton- parintele Zaharia Gheorghe (preot paroh) si parintele Ciprian Apetrei (preot slujitor) .Le multumesc pentru invitatie si Dumnezeu sa ne fie alaturi în noul proiect.
Doamne ajuta !

13880376_1102378413172739_3200837228367806968_n