LUNI INCEPE POSTUL PASTELUI !

Postul nu se rezuma doar la regimul alimentar, respectiv retetefara carne, lactate si oua, ci mult mai mult, dieta trebuie impletita si cu un tratament al sufletului, bazat pe bunatate, toleranta, impacare si rabdare.

Postul se tine cu inima, sufletul, mintea, dar si cu corpul. Daca stam un pic si analizam, toate aceste elemente ale fiintei sunt interconectate. Doar daca tii post cu mintea si cu sufletul, realizezi utilitatea postului alimentar.

Dincolo de normele religioase consacrate, postul este o perioada strict necesara pentru detoxifierea organismului , purificarea acestuia ajutand atat din punct de vedere medical cat si spiritual.

Exista doua tipuri de post: postul normal si postul negru.

Postul normal este destul de simplu de urmat. Elimini produsele care nu pot fi mancate in timpul postului: oua, toate produsele lactate si carnea si, gasesti foarte multe retete de post pe care le poti gati. De asemenea, meniurile de post au devenit ceva obisnuit pentru majoritatea restaurantelor.

Postul negru este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Inca din antichitate, cu mult inainte de aparitia crestinismului, abstinenta totala de la alimente pentru o perioada avea adepti in foarte multe zone ale globului, ceea ce demonstreaza ca aceasta metoda, demna de luat un seama si extrem de eficienta pentru eliminarea din organism a toxinelor acumulate din hrana.

Este o perioada in care ne abtinem de la orice fel de aliment. Doar apa este permisa. Organismul, fiind privat de orice element nutritiv, este obligat sa caute in interiorul sau ceea ce ii trebuie pentru a functiona. Astfel, corpul uman reuseste sa transforme substantele sale reziduale in energie. Prin abstinenta totala se intervine asupra celor mai fixate dintre reziduuri. Cele din ele care nu pot fi transformate in energie sunt eliminate.

Postul este o modalitate prin care omul se hraneste dupa un anumit altgoritm, prin care, conform unor traditii religioase, culturale, filosofice sau dietetice impune restrangerea unei anumite categorii de alimente cu scopul obtinerii unor rezultate benefice de ordin fizic si psihic.