Lansare carte ,,Pietre de hotar romanesc „.

Lansare carte ,,Pietre de hotar romanesc „.
Lucrarea însumeaza contributiile unor personalitatii marcante din cadrul
Academiei Române, Academiei de Stiinte Medicale, Academiei Oameni de
stiinta din România.
E bine de stiut ca mari intelectuali ai Romaniei fac parte din Ordinul Militar de Romania iata misiunea si componenta acestuia :

MISIUNE

Ordinul Militar de România este preocupat permanent de grija pentru valorile spirituale, morale, culturale si istorice ale poporului român.

În filosofia Ordinului – emanciparea Natiunii – una dintre cele mai de pret valori nationale careia îi datoram emanciparea natiunii este senectutea academica.

Prin actiunile sale, Ordinul Militar de România îsi propune sa determine senectutea academica sa-si exprime ideile si opiniile nu numai în domeniul cultural-educational ci si în social-politic, inclusiv în actul de guvernare.

În aceasta idee fiinteaza Senatul din care, pâna în prezent, fac parte:Dinu C. Giurescu – academician,Constantin BaIaceanu-Stolnici – academician,Razvan Theodorescu – academician,Dan Berindei – academician,Ionel Haiduc – academician,Vasile Cândea – presedinte – Academia Oamenilor de stiinta, Irinel Popescu – prededinte – Academia de stiinte Medicale, Ionel Sinescu – academician – rector Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”,Mugur Isarescu – guvernator- Banca Nationala a României,Nicolae Vacaroiu – presedinte – Curtea de Conturi a României,Alexandru Athanasiu – reprezentatul României – Consiliul Europei, Comitet,European de Drepturi Sociale, Ileana Vulpescu – scriitor, Ecaterina Andronescu – rector – Universitatea Politehnica Bucuresti, Theodor Frunzeti – rector – Universitatea Nationala de Aparare, Ilie Badescu – director – Centrul de Cercetari Sociologice al Academiei Române, Dinu Sararu – membru carespondent – Academia Româna,Dumitru Prunariu – membru de onoare al Academiei Române.

Obtinerea calitatii de membru de onoare si membru

Membri de onoare sunt cei care prin contributia lor materiala si morala deosebita, prin pozitia sociala, nivelul de cunostinte si experienta, contribuie în mod substantial la îndeplinirea scopului si a obiectivelor Ordinului. Aceasta titulatura onorifica se acorda personalitatilor publice prin votul Consiliului Director în unanimitate si prin acceptul membrilor de onoare existenti.

Membri – calitatea de membru se poate obtine de catre voluntarii care se evidentiaza în actiunile pe care Ordinul Militar de România le deruleaza în cadrul programelor care fac obiectul parteneriatelor asumate.

Cererea de înscriere a voluntarilor, însotit? de recomandarea membrului fondator sau a membrilor de onoare, este acceptata de Consiliul Director în unanimitate.

Ordinul Militar de România este structurat piramidal:Comandor; Ofiter; Cavaler.
In program colinde interpretate de corul studentiilor teologi CANTUS DOMYNIC
Invitatia vine din partea d-ei Monica Tatoiu.

noi 2 noi 4 noi3