CentenarulPrimului Razboi Mondial (1916-2016).

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul României, s-a rugat astazi, 28 august 2016, pentru eroii români jertfiti în Primul Razboi Mondial. Preafericirea Sa a oficiat un Trisaghion pentru eroi la Mormântul Ostasului Necunoscut, din Parcul Carol I, Bucuresti, în cadrul caruia a rostit o rugaciune de pomenire a celor cazuti pe câmpurile de lupta pentru libertatea si demnitatea nationala. Ceremonialul religios avut loc cu prilejul manifestarilor legate de aniversarea Centenarului Primului Razboi Mondial (1916-2016).

Grupul Psaltic TRONOS al Catedralei Patriarhale a oferit raspunsurile liturgice la slujba Trisaghionului pentru eroi si a intonat imnul liturgic „Aparatoare Doamna”.

La eveniment a fost prezent Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, precum si numeroase oficialitati. seful statului a sustinut, cu acest prilej, o alocutiune în care a subliniat ca acest moment este „de referinta pentru istoria noastra, care a facut posibila Marea Unire si a marcat destinul european al României”.

Multumesc tuturor membrilor ACD prezenti la eveniment .

1pre