1 Octombrie ZIUA INTERNATIONALA A PERSOANELOR VARSTNICE ZIUA PENSIONARULUI

Organizatia Natiunilor Unite a apreciat in anul 1990 ca este necesar ca statele lumii, guvernele lor sa omagieze generatiile virstnice, pentru contributia lor la dezvoltarea societatii. Unul din aceste documente este Rezoluia numarul 45/106 din 14 decembrie 1990, prin care ONU a stabilit ca ziua de 1 octombrie si fie înscrisa în calendarul lumii ca Zi Internationala a Persoanelor Vârstnice. De atunci, în toate tarile membre ale ONU, printre care si in tara noastra, la 1 octombrie au loc manifestari variate, care au ca scop aprecierea persoanelor vârstnice, precum si aducerea în prim-planul preocuparilor autoritatilor statului si al opiniei publice a problemelor vârstnicilor – deloc usoare si deloc putine – care le fac viata grea. Pentru guvernantii României este o datorie sa se gândeasca la pensionari, si le ofere conditii mai bune de viata. Nu trebuie sa-i uite pe cei care 40 sau 45 de ani si-au facut datoria fata de tara si fata de generatia actuala.
Vârstnicii, seniorii, traiesc adesea singuri fiind intr-un mod nemeritat marginalizati de societate, de bucuriile vietii cotidiene precum si de posibilitati de recreere si petrecere a timpului liber.Iata de ce asociatia  noastra de pensionari CREDINTA SI DEMNITATE , o asociatie   cu peste cinci sute de membri bucuresteni,  prin protocoalele  facute cu oameni din media ,reusesc sa aduca un zambet pe fetele pensionarilor organizand saptamanal  intalniri de socializare si vizionarea de spectacole  in cadrul emisiuni de televiziune . .Asociatia organizeaza in acest scop in data de 02.10.2012, la Restaurantul Alba Str. Liviu Rebreanu, Nr. 29 A, Sector. 3 Bucuresti,   incepand cu orele 15.00 o masa festiva cu muzica si dans avand ca invitati interpreti de marca al folclorului romanesc:

 Elena Merisoreanu, Georgel Nuca, Florin Racoci, Petrica Ciobanu, Veronica Geamanu, Mariana Birica, Ion Ionita , Elena Mateescu Ionescu , Alungulesei Ion,Lia Lungu,Maria Stroia , Polina Manoila, actrita Doina Ghitescu –lista ramane deschisa- asteptam confirmarile dumneavoastra

Persoana de contact Valentina Spanu – 0724365943